لغزش دوستت را برای هنگام یورش دشمنت، تحمّل کن . [امام علی علیه السلام]
اقلیت
نکاتی عجیب از احادیثی غریب
چهارشنبه 90 بهمن 19 , ساعت 3:11 عصر  

گفتند: در هشت­صد کلمه، مقالکی بیاور. و درمانده­شدم که چه­گونه ممکن است! -تا این­جا به حسب کانتر نرم­افزار وُرد، 28واژه نوشته­ام!، یعنی چیزی نزدیک به 4درصد از متن مقالک را!

در این یادداشت، چند روایت از کتاب شریف «الغیبة» اثر کاتب نُعمانی، با موضوع دوران غیبت و ظهور، نقل خواهد شد و در پایان هر روایت، به فراخور موضوع، به قدر یکی­دو خط، توضیحاتی در پرانتز عرض خواهم کرد.

-پیش­تر هم بگویم که: کاتب نعمانی، از بزرگان محدثین شیعه­­ی امامیه می­باشد و در حوالی سال 300هجری­قمری متولّد شد. و این نزدیکیِ تاریخِ روایت­گری به دوران غیبت صغرای حضرت حجت(عج)، بر اهمیّت کتاب الغیبة ایشان می­افزاید. تا جایی که حتّا بعضی از اقوال ضعیف معتقدند که کتاب، مورد قبول لفظی حضرت نیز واقع شده است. والله اعلم.-

مقدمه­چینی تا همین­جا کافی است. برویم سراغ اصل مطلب:

الف)فرمود: و اسلام غریبانه آغاز شد و باز همان­گونه که شروع شده، غریب خواهد گشت؛ و خوشا به حال غریبان! –پرسیدند: یعنی­چه؟ فرمودند: دعوت­کننده­ی ما، دعوت نوینی را سرخواهد داد. چنان­که رسول خدا(ص). (یعنی: دین خدا آنقدر انحراف پیدا کرده که دعوت مهدوی را دعوت به دینی جدید خواهیم پنداشت.)

ب)و فرمود: چون قائم ما(عج) ظهور کند، با جهلِ مردم، شدیدتر از آن­چه پیام­بر(ص) با آن برخورد کرد، برخورد می­کند. پرسیدند: چنین­چیزی چه­طور ممکن است؟ فرمود: وقتی پیام­بر به سوی مردم رفت، آنها بت­های سنگی و چوبی می­پرستیدند؛ امّا وقتی قائم به سوی مردم بیاید، «جملگی» کتاب خدا را تأویل می­کنند و بر او با آن احتجاج می­کنند. و موج دادگستری او چنان­که گرما و سرما نفوذ می­کنند، به درون خانه­ها راه خواهد یافت. (به عنوان مثال زنده: اگر ما رباخواری را تأویل دینی کنیم و معامله­های رباآلوده و ناسالم خود را به نام اسم «عقود دینی» انجام دهیم و نان حاصل از این گونه معاملات را بخوریم، هیچ بعید نیست که علیه صاحب­الامر نیز قیام نماییم. پناه بر خدا از جاهلیتِ مرکّبِ مدرن!) 

ج)و داریم که: مردم سیزده شهر و طایفه با حضرت­ش به جنگ در می­آیند: مکّه، مدینه، شام، بصره، دشت میسان، کُردها، اعراب،... و ری! (اقوام مختلف! به گوش و به هوش! تضمینی نیست که ما جلوی حضرت نایستیم. و این که فرموده­اند 13طایفه، به معنای عدم وجود طایفه­های دیگر نیست.)

د)و ایضاً: هنگامی که پرچم حق برافراشته می­شود، اهل مشرق و مغرب آن را لعنت خواهند کرد. به خاطر آنچه که مردم پیش از خروج او از خاندان­ش می­بینند. (امام خمینی گفت: شما خودتان را اصلاح کنید، مملکتتان اصلاح خواهد شد. آیت­الله بهجت گفت: شما خودتان را اصلاح کنید، به تدریج جهان اصلاح خواهد شد. سید جمال اسدآبادی گفت: الاسلام محجوبٌ بالمسلمین! و پناه بر خدا از این که عاقبت معلوم شود مایه­ی بی­دینی و کاهل­بودن عده­ای در دین، خود ما بوده­ایم..)

ه)و: وقتی او بیاید، بسیاری از کسانی که خود را اهل این امر می­دانسته­اند، از این امر خارج خواهند شد و خیلی­هایی که به نظر، خورشیدپَرست و ماه­پرست می­آمده­اند، داخل امر خواهند شد. (قابل توجه خودم که همیشه­ی خدا، قضاوت­م در مورد افراد را بر مبنای ظاهرشان قرار می­دهم و مثل نقل و نبات..)

و): و خدا شرم ندارد از عذاب امّتی که به امامی غیر منصوب از جانب خدا، اعتقاد داشته باشد، اگر چه آن امّت در اعمال خود نیکوکار و پارسا باشد، و شرم دارد از عذاب­کردن امّتی که معتقد به امامی از جانب خداست، حتّا اگر در اعمال خود، ستم­گر و گناه­کار باشد. (یعنی ولایت اهل­بیت(ع) بر عابد بودن، اولویت دارد و همچنین می­شود استنباط کرد که: از نظر اسلام، اگر احیاناً در جوامع غیر مسلمان، بعضی از فضایل اخلاقی، بیش از جوامع مسلمان، رواج دارد، این، دلیلی بر بالاتر بودن آن­ها نیست.)

ز)و امام به حالتی می­آید که کسی بیعتی به گردن او ندارد... (تابع هیچ سرزمینی نیست. پاس­پورت، شناس­نامه، کارت­ملّی، مدرک حوزوی و دانش­گاهی، کارت بسیج، پایان­خدمت، کارت بیمه، حساب بانکی، فیش حقوقی، کارت بازرگانی و... ندارد. و لذا این­ها نشانه­ی کمال نیستند. چرا که اگر بودند، حجّت خدا پیشاپیش در دریافت این­ها اقدام کرده بود..- متأسفانه نسل ما روز به روز، آن­قدر در این اعتباریات گم و گور می­شود و زندگی­ش را به این چیزها وابسته می­کنند که دیگر کم­کم رسماً یادش رفته که: انّ اکرمکم عند الله اتقیکم.)

ح)در زمانِ غیبتِ پنجمین نسل از فرزندانِ هفتمین امام، شما را به خدا، مواظب باشید که دین­تان را از شما نگیرند. (و استادی گفت: سخت­ترین ریاضت­های آخرالزمان، دین­داری است.)

ط)پرسیدند: آیا دوران فترتی خواهد آمد که در آن، مسلمانان، امام خویش را نشناسند؟ فرمود: چنین گفته شود. پرسیدند: آن­وقت ما چه­کنیم؟ فرمود: چون چنین شود به همان امر نخستین بیاویزید و همان را که بر آنید به­دست داشته باشید تا عاقبت، کار بر شما روشن شود. (فترت یعنی دورانی که امام­مان را نبینیم./به نظرم، نسخه­ی پیچیده­شده در حدیث، شیعیان را به اضطرار خواهد رساند و در جاهایی دیگر دیدم که ما تا مضطر نشویم، امامِ حاضرمان، ظهور نخواهد کرد./ شاید منظور چنین باشد. خدا می­داند.)

ی) ...و هرگاه چنان حالتی بر شما آمد، از آنچه که دارید جدا نشوید تا وضع بر شما روشن گردد.. (یعنی نروید طرف مکاتبی که نه پدر و مادرشان مشخص است و نه اسلامی هستند و بعید به نظر می­آید که اسلامی شوند. – و هرگاه کسی گفت سمت کفر نروید، بدترین جواب را به او بدهید: خب! تو می­گی چی کار کنم آخه؟...)

ک) ...پس هیچ­کس از آن سرگردانی رهایی نمی­یابد، مگر آن که به دعایی هم­چون «غریق» دست نیایش بردارد... (غریق، دعایی­ست که در مفاتیح­الجنان جناب آشیخ عباس قمی هم نقل شده است: یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک -الی آخر- این دعا را قدیمی­ها در مساجد، بعد از نمازهای­شان می­خواندند./و باید ضجّه زد به درگاه خدا برای نجات از فتنه­های آخر­الزّمان)

ل) :و شیعه در بین خود اختلاف خواهد کرد و بعضی، بر بعضی دیگر آب دهان می­اندازند و بعضی به کفر بعض دیگر شهادت خواهند داد و عده­ای عده­ی دیگر را لعن و نفرین کنند. (و دیدیم که چگونه بر سر یک انتخابات زپرتی، آبروی مسلمانی خویش را بردیم و رهبرمان را به اندازه­ی چندین سال پیر کردیم و مسلمانان بیرون از مرزها را که دل­شان به جمهوری­اسلامی خوش بود را لرزاندیم؛ شرم باد چپ و راست مملکت را!)

م) و نزدیک­ترین حالت این جماعت به­خدا، هنگامی است که حجت خدا را نیابند و از دید آن­ها در پرده باشد و جای­گاه او را ندانند و در عین حال، آگاهی و باور داشته باشند که میثاق خدایی باطل نخواهد شد. پس در آن حالت، شبانه­روز در انتظار فرج باشید. (یعنی حالا!)

ن) :صاحب این امر را با یوسف(ع) شباهتی است: خداوند کارش را یک شبه اصلاح خواهد کرد. (و استادی می­گفت امدادهای الاهی، دقیقه­ی 90ی می­باشد.)

س): مردم در دین­شان(دین­داری­شان) گرفتار و مبتلا می­شوند، شبیه طلا که برای خالص­شدن، گرفتار آتش کوره می­شود. سپس این­گونه خالص می­شوید. (به قولِ بیوتن امیرخانی: البلاءللولاء)

ع) ...شیعیان غربال خواهند شد و بیشتر، نُخاله از غربال خارج خواهد شد... (خدا رحم کند!)

ف) ...شبیه زنبور عسل باشید. پرندگان آن را ناتوان و کوچک می­شمارند. امّا اگر می­دانستند در اندرونی­ش(کندو) چه برکتی نهفته است، هرگز با او چنین رفتاری نمی­کردند. با مردم به زبان­ها و جسم­های خویش حشر و نشر داشته­باشید. ولی با دل­های خویش از آن­ها دوری کنید. (در احادیث، زنبور عسل، در چندین جا به عنوان الگوی مسلمین معرفی شده و این جای مطالعات زیادی دارد./ به قول آیت­الله امجد: با مردم بجوشید، ولی از آن­ها رنگ­نگیرید..)

ص) ...همانا خدا هرگز مؤمنان را از بلای دنیا و تلخ­کامی­های آن در امان نداشته است، و به عوض، آنها را از اهوال قیامت در امان داشته است .. (بلاهای دنیا که چنین رنجورمان می­دارد، وای به حال قیامت­مان، اگر دست شفاعت مولا(ع) نباشد..)

ق)و: اراده­ی خدا جز بر این نیست که در موردِ ظهور، خلافِ وقت تعیین­شده توسط تعیین­کنندگان وقت را محقّق سازد. (یعنی کم­ترین مشکلی که خواب­نمایان ظهور، ایجاد می­کنند به تأخیر انداختن ظهور است.)

به رسم زیبای قدیمیان در پایان مجالس: و عجّل اللّهمّ فی فرج مولانا صاحب الزّمان.   

(پ.ن: راویان و سلسله­ی راویان احادیث، نزد نویسنده­ی مطلب، موجود می­باشد که به علّت اطاله­ی کلام، ذکر نشد.)


نوشته شده توسط علیرضا محبی | نظرات دیگران [ نظر] 
هو

اقلیت

علیرضا محبی
اوقات شرعی
فهرست اصلی

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
وضعیت من در یاهو
نوشته های پیشین

مرداد 89
تیر 89
مهر 89
آبان 89
آذر 89
بهمن 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
شهریور 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
لوگوی وبلاگ من

اقلیت
لینک دوستان من

ع.ش.ق(خواهر بزرگتر اقلیت)
صفحات اختصاصی

پایگاه‏های گرافیکی
پایگاه‏های خبری تحلیلی
ناشران
هیئت‏ها
وبلاگ‏های باحال
پای‏گاه‏های اینترنتی چهره‏ها
پای‏گاه‏هایی در باب کتاب
بانک‏های صوتی و تصویری
مجلاتی که بد نیست بخوانیم
پای‏گاه‏های اینترنتی چهره‏ها
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

روز سوم پیامبر (ره)
و اذکر فی الکتاب اسماعیل
مشتری‏های عجیب و غریب من
جنگ اصلی
شکایتی که شاخص کفر و ایمان است
انّا لله
جدید جدید - صهبای اردو جهادی
در جدایی فلسفه و حکمت
تأملی در باب جدایی نادر از سیمین..
نکاتی عجیب از احادیثی غریب
الحمدلله
[عناوین آرشیوشده]